1ste boek; MOOI BEN IK:

 

Het boek “MOOIBENIK” is een pocketmodel met 210 bladzijde. Het boek schetst veel verschillende levenssituaties en heeft 20 gedichten ( paar van de voorbeelden: zie geschreven stukken 1ste pagina)

Hieronder kunt u de voor en achterkant van het boek bekijken:

Foto kaft

Veel leesplezier.

Met vriendelijke Groet,

Michael Peters

Ps. zie hieronder de reacties van de lezers  

 

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

45 Responses to 1ste boek; MOOI BEN IK:

 1. Fenna schreef:

  Mooi ben ik…

  Prachtig om te lezen!

  Herkenning van mijzelf en anderen in de geschreven stukjes.

  Eye-opener, leerzaam en voor velen zeker geruststellend!

  Mooie maar ook confronterende teksten.

  Dank je wel !

 2. Een lezer schreef:

  Recensie mbt jouw boek:

  -Spoor leid elke keer terug naar jou
  -Jouw boek weer openen, de rake teksten lezen
  > is voor mij, beginnen om leven weer te omarmen > accepteren: na 4 jaar alles kwijt (sociaal, gezondheid, financieel, emotioneel)…plus accepteren: nog 3 jaar redelijk onhumanistich gevolgen erachter aan.

  Dus, enorme moeite om weer op te kunnen & te willen staan.

  Al het voorbereiden werk afgelopen jaar gedaan.

  NU Moment…Om op het NU & Mezelf te Richten…33 jaar Achter me Laten & Rest te Accepteren (ook komende 3 jaar)…Focus meer Nieuw Leven.

  Jouw Boek weer pakken > spoor leid elke keer terug naar jou…hoe lang wil ik nog uitstellen & wegkwijnen?

  It happend…staying stuck…or moving on!

  Time Ready for Moving on (mentaal)

  Jouw boek weer pakken > (emotioneel) Time Ready for Moving on…Plus 33 jaar achter me laten & nog 3 jaar gevolg, Accepteren

  Tijd Rijp, maar moeite om door te zetten, doe het wel

 3. Lezeres schreef:

  Mooi ben ik…

  een boekje om te lezen …de teksten te laten door dringen.. nog eens te lezen .. ik kan het nog niet opzij leggen om aan het volgende te beginnen.

  Mooi ben ik … pakkende stukjes ..maar ook een boekje waar ik rust in vind!

 4. Ingrid schreef:

  Hij probeert mensen inspiratie en motivatie te geven om dichter bij zichzelf te komen.
  Michael probeert de lezers inzichten en antwoorden te laten ontdekken op hun diepste vragen en gevoelens.

  Door het lezen van zijn boek ‘Mooi ben ik’ leer je aan jezelf werken . Je leert jezelf weer
  opnieuw kennen en vertrouwen hebben in je eigen kracht. De schrijver laat de lezer ook in zijn eigen hart kijken en zelfs hij heeft ervaren dat moed en kracht nodig zijn om te werken aan persoonlijke groei.

  De inhoud van zijn eerste boek is een boodschap, een raadgever : een andere positieve manier van denken om mensen dichter bij hun gevoel te laten komen. Je krijgt inspiratie om verder te gaan met persoonlijke keuzes en beslissingen.

  *************
  In het boek “Mooi ben ik” vind je veel verschillende levensfases.
  Het gaat van ‘echte ware liefde’, ‘trouwen’, ‘verslavingen’, ‘wraak’, ‘zelfmoord’,
  ‘ziek zijn’, ‘verlies van een geliefde’, ‘verwerkingsprocessen’, ‘bindingsangst’, respect
  op je werk’ tot ‘terug gelukkig kunnen zijn’, ‘aardig zijn’, ‘werken aan jezelf’ ‘jezelf resetten’ ‘spreken vanuit je hart’ om uiteindelijk te durven je cirkel van denken te veranderen
  en te doorbreken, je verwoestende emoties los te laten en de kunst ontdekken om jezelf mooi
  te vinden !
  De afwisseling tussen de aangrijpende en soms pijnlijke onderwerpen waar de mensen strijd
  mee leveren met de waardevolle gedichten die de schrijver in dit boek verwerkt, maken dit
  geheel tot een ware aanrader.

  Het eerste gedicht ‘ eerst gelukkig zijn met jezelf’ was een echte eye-opener. Het
  leert je jezelf te vertrouwen en daarna de rest vanzelf op je weg te vinden.

  …VERTROUW EERST JEZELF, DAN KOMT DE REST VANZELF WEL …

  Ook het gedicht ‘gedachten om door te gaan’ leert je het leven voorbij te laten gaan zoals jij
  het wenst

  … EN DAAR DOE JE HET ALLEMAAL VOOR …

  Het boek wordt mooi afgesloten met het gedicht ‘Dromen’
  … blijf je dromen volgen
  … die zijn alleen bij jou bekend
  … blijf op staan en doorgaan,
  … ook al word je vaak afgeremd
  … een nee hoeft geen nee te zijn
  … misschien een andere weg kiezen

  … WANT ALS JE NIETS PROBEERT, ZAL JE ER NOOIT ACHTERKOMEN !

  Dit boek “Mooi ben ik” was voor mij een ware reflectie en leerde me om mezelf mooi
  te vinden.
  De raad om jezelf eens wat vaker te resetten was toch ook een belangrijke bespiegeling :
  soms eens dat stapje verder te durven gaan :
  *blijf dicht bij jezelf
  *kijk vooruit, niet terug
  *leef waarvoor je echt wil leven
  *wees trots op jezelf
  *kijk helder
  *durf weer te stralen

  DURF WEER LACHEND VOOR DE SPIEGEL TE STAAN !

  Voor lezers die hun cirkel van denken willen veranderen, die willen en durven omgaan
  met hun gekwetste gevoelens en die op zoek zijn naar positieve gedachten in hun strijd
  met moeilijke levenservaringen is dit HET boek die geloof en kracht een nieuwe kans geeft.

  Ingrid

 5. Jeanne schreef:

  Mooi ben ik.

  Jij probeert mensen inspiratie en motivatie te geven, om dichter bij zichzelf te komen.
  Dat is je prima gelukt met dit boek.

  Zoals je ook zegt intuïtie, is nummer 1, en dat helpt , als je gevoel zegt niet doen
  doe t dan ook niet!

  Luister naar dat stemmetje dat je waarschuwt, en als je twijfelt even rustig
  nadenken wat je gaat doen, het is altijd jouw keuze.

  Grenzen aangeven is heel belangrijk, gaan mensen over die grens, praat tegen ze of neem er
  afstand van.

  Je moet doen waar jij jezelf het beste bij voelt.

  Prachtig boek, goed te lezen en te begrijpen, ik heb t aan een stuk doorgelezen.
  Ook fijn om t later weer te lezen, als je ergens mee zit, je denkt dan o ja daar kan ik aan werken,
  je gebruikt het boek dan als raadgever.

  Mooi boek om cadeau te geven.

  Ik heb t mezelf cadeau gegeven, en nog steeds heel blij mee.

  En meteen het tweede boek erbij besteld.

 6. Mare Rosana schreef:

  Het boek “Mooi ben ik”

  Is een prachtig boek, elke woord zin
  dat ik las raakte mij!
  Je komt in een mooie rustige ontspannen
  Sfeer met je eigen
  Rust bezinning …
  Je word ontladen van je eigen verdriet
  Je bent niet alleen …
  Je wil alleen maar lezen ..
  Juist of je niks anders meer wil ,
  Je wil lezen ,door de tranen heen
  Blijf je maar doorlezen …
  Een echte aanrader

  Bedankt Mitch voor je persoonlijk bericht
  Veel succes nog met alles wat je doet en schrijft!

 7. Een anonieme lezer schreef:

  Heb het boek mooi ben ik gelezen. Heel lang getwijfeld om het te bestellen maar de titel sprak me gelijk aan .
  Waarom de twijfel dan om een boek aan te schaffen omdat ik nooit rust had nooit om te lezen.

  Na mitch een tyd gevolgd te hebben, spraken de teksten me aan en wilde een boek lezen van hem noem het maar intuitie ik weet het niet.

  Uiteindelijk het boek in twee dagen uitgelezen zo makkelijk te lezen zo herkenbaar.

  Het boek heeft mijn denken niet veranderd dat moet ik zelf doen het heeft me handvaten gegeven om mijn moeilijke circel van denken te veranderen .
  Bv ik was ben soms nog altyd op zoek naar antwoorden op vragen maakt niet uit waarover relaties waarom mensen dingen doen waarom gebeurd iets enz was altijd op zoek naar een antwoord bevestiging naar iets.

  Mijn eerste relatie ging stuk ik wist waarom mijn toenmalige partner ook we hadden nooit ruzie werkte heel hard echt heel hard meer dan 60 uur per week met twee kleine kids eigen zaak enz.
  Ik ging soms naar de drank grijpen, omdat ik geen grip meer had om mijn leven op een dag besefte ik dit wil ik niet wil ik zo oud worden.

  Nee, dat wil ik niet besloot te kiezen voor mezelf mezelf terug te vinden dat is deels gelukt met therapie maar ik bleef in circels hangen.

  Waarom zou je denken om antwoorden te vinden op vragen die niet beantwoord worden wat ik leer uit dit boek is dat het een soort please gedrag is iedereen tevreden houden, maar niet naar jezelf kijken dat heb ik echt geleerd uit dit boek ik laat het toe he wat anderen met me doen .

  Ik last toe dat anderen me kwetsen over mijn gevoel baggeren geen rekening met me houden.

  Kan ik ze het kwalijk nemen? Nee, ik was en ben soms niet duidelijk om grenzen aan te geven dat doe.
  Ik doe dat nu wel en mensen vinden me dat ik veranderd ben. Ik ben harder geworden ik zie dat anders ik ben duidelijker geworden dat is mijn theorie.

  Ik ben echt blij dat ik tot een slotconvlusdie ben gekomen na het lezen van het boek mooi ben ik het maakt niet uit of je bevestiging krijgt op de antwoorden die je telkens stelt wat maakt het uit dat je een antwoord krijgt op zie wel ik had gelijk.

  Wat heb je eraan je gekwetste gevoel gaat er niet mee weg de kunst is om ermee om te gaan niet meer te willen weten het hoe en waarom je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes. Ik sta er nu ook voor dat heb ik echt geleerd uit het boek ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn keuzes.

  Doorbreek de circel en blijf er niet in hangen. Zo wel dan is dat mijn keus maar moet ik ook niet zeuren dat niemand me begrijpt.

  Ik confronteer mensen nu met dingen waar ik baat bij heb. Krijg ik geen antwoord nou dan gaan ze een vakje verder in mijn hoofd heb mensen waarvan ik van hou vrienden kennissen vage kennissen en kansloos .

  Zo doe ik het nu en moet zeggen het gaat prim.

  Nu wil mitch toch bedanken voor het prachtige boek

 8. Liesb schreef:

  Gisteren jou boeken binnen gekregen.

  Vandaag ‘ mooi ben ik ” gelezen.

  Zeker een aanrader….

  Zooooo veel herkenning..!

  Wat positieve gedachtes veel kunnen doen..

  Moeilijk maar zeker WAAR!!.😊

  Op naar het volgende boek!!

  Thankx..

 9. Deb schreef:

  Ik heb het boek ‘Mooi Ben Ik’…..Het is het eerste boek waar ik in heb geschreven, waar de hoekjes zijn omgevouwen waar ik op bepaalde verhalen terugval en keer op keer lees!
  Het is voor mij geen boek wat je leest en weglegt het is een, voor altijd bij je boek een meereis boek……..

  Ik ben ook bij Mich geweest en ik kan Mich aan iedereen aanraden. (workshop)

  Hij kan je echt doen inzien waar je valkuil ligt waarom en hoe je beweegt en wat je met vaak ‘makkelijke’ aanwijzingen anders kan gaan zien en beleven…..

  Dus in het kort!! LEZEN LEZEN LEZEN……..

  Bedankt nogmaals Mich!

 10. Christel schreef:

  ‘Mooi ben ik’, prachtig boek, zo herkenbaar. Mooi hoe alles duidelijk verwoord staat. Ook hoe het je ogen opent in vele situaties. Belangrijk zelfreflectie en proactief denken/spreken, maakt je leven voor jezelf een stuk eenvoudiger.

  Bedankt Michael X

 11. Aukske schreef:

  Hoi lieve mensen,

  Sinds een week heb ik het boek: Mooi ben ik.
  Bedankt Mich voor je persoonlijke tekst, (was ik vergeten je te zeggen).

  Het boek sprak mij aan ten eerste omdat ik elke dag de teksten van Mich las en nu nog lees op facebook.

  De kaft van dit boek is schitterend en wel om de volgende redenen:
  Het lopen op je blote voeten in het zand voelt onwijs lekker aan, daarbij t is mooi om de achtergebleven voetstappen te zien.
  Het uitzicht is prachtig, je kan zover weg kijken in het oneindige.
  De zon verwarmd je, je voelt de wind door je haren en hoofd gaan, alsook je gedachten die je meegenomen hebt naar deze plek.

  De heerlijk gezonde (hoop ik) lucht, en de geur van de zee ruikt zo PUUR, zo natuurlijk, voelt zo intens, dat mis ik elke dag in het dagelijks leven.
  Toen ik voor de eerste keer deze ervaring opdeed voelde ik me EEN met de NATUUR.
  Dat gevoel probeer ik overal weer op te doen want het voelt zo fijn.
  Alles wat met de natuur te maken heeft is zo zuiver, puur, prachtig, tastbaar, oneindig.

  De titel van het boek: Mooi ben ik, tja zo denk ik nooit over mezelf maar nu ik veel persoonlijke reacties gelezen heb ben ik erachter gekomen dat er velen zijn die hetzelfde denken en gedacht hebben. Tis blijkbaar een hele kunst nog om jezelf wel mooi te gaan vinden. En of het gaat lukken hangt ook van je persoon af. Hoe komt het toch dat wij als unieke mensen dat gevoel niet hebben over onszelf? (is de vraag die ik mezelf stel nu ik dit schrijf).

  Er zijn wel mensen die zichzelf mooi vinden, hoe denken zij?
  Toen we werden geboren waren wij perfect en volmaakt. En nu twijfel ik al heel mijn leven eraan.

  Het is een boek dat je raakt, elk woord, elke zin, elke vraagstelling.

  Het boek geeft mij het gevoel dat mijn gevoel en denkwijze niet veel afwijkt van andere mensen. Naarmate je ouder wordt en levenservaringen hebt opgedaan kun je echt aan jezelf en aan alles en iedereen gaan twijfelen, dat was een reden om dit boek aan te schaffen in de hoop er veel van te leren. Het toepassen is nog een ander verhaal, maar wil zeker een poging wagen.

  In mijn vrienden c.q kennissenkring is er weinig animo om over bovenstaande gevoelens te praten, was voor mij ook een reden om dit boek aan te schaffen. Ik hoop dat het boek een houvast kan worden in mijn verdere leven.

  Heel erg bedankt lieve Mich, dat je dit boek hebt geschreven en dat je heel veel mensen, en mij verder wil helpen met jouw levenswijsheden.
  Ik wens je alle goeds in jouw eigen leven, en vergeet jezelf ook niet aub.

  Lieve groet.

 12. Alie schreef:

  OVER HET BOEK VAN MICHAEL PETERS
  MOOI BEN IK

  Ik was diep onder de indruk.
  Zulke rakende gevoelige opbeurende teksten.
  Waarvan ik weet dat ze uit zijn hart komen.
  Heb er bij gehuild verdrietig en blij geweest.
  Soms mijn emoties los kunnen laten.
  Maar vooral zetten ze je op het goede pad naar de toekomst.
  Zal het nog vaak nalezen.
  En zeker nog een boek kopen het is de moeite waard.

  Mitch, ben ziel’s blij en dankbaar dit te hebben mogen ervaren.

  Dank je met heel mijn hart.
  ALIE

 13. Anonieme lezer schreef:

  Hallo Mitch

  Gisteren jou eerste boek gelezen: Mooi ben ik.

  Ondanks dat het zomer is vielen deze morgen hagelstenen uit de lucht maar ook de zon liet zich zien. Wisselvallig weer dus, net als mijn stemmingen.

  Jou boek in 1 ruk gelezen, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet nog eens oppak en terug lees.

  Mooi verwoord en rakend geschreven. Ik ben blij dat ik het mijn mijn bezit heb.

  Dank je wel en ga zo door, ook met je mooie teksten op facebook te plaatsen, die ik regelmatig mijn ontbijt noem.

  Mijn ontbijt bestaat uit zwarte koffie en die smaakt soms erg bitter. You’ve touched my soul in the hardest times of my life!

 14. Hanni Peters-den Boer schreef:

  Hallo Mich,

  Het is een boek wat je tot nadenken zet!
  Hele confronterende hoofdstukken waar ik zelf al jaren strijd mee lever en gelukkig zijn er ook onderwerpen waar ik (nog) niet mee te maken heb gehad!!!

  Het is een aan te bevelen boek!

  Bedankt… En hoop dat het door werkt!!

  Hartelijke groeten Hanni Peters-den Boer

 15. Mara Berlingen schreef:

  Is het herkenbaar? Of gewoon de juiste woorden op het juiste moment?

  Jarenlang gezocht naar de werkelijke ik. Wie Ben ik? En dan kom je via Facebook en een vriend uit bij de schrijver Michael Peters. Het boek Mooi Ben Ik, raakte mij op meer manieren dan ik ooit had verwacht.

  Teksten als SAMEN ZOEKEN WE NAAR HET ONZICHTBARE, HET VREEMDE VINDEN WE ONACCEPTABEL EN HET ONTASTBARE MAAKT ONS ANGSTIG! Of het stukje tekst KOM EENS OP VOOR JEZELF, EN ZORG DAT JE GERESPECTEERD WORD!

  Voor iemand als mij een moeilijke opdracht! Zeker als je het vertrouwen kwijt bent geraakt door al die jaren in een hel! Een hel waar mishandeling en misbruik aan de orde van de dag was!

  Het bijzondere boek Mooi Ben Ik zette me aan het denken! Nu ik veilig ben en langzaam aan tot de conclusie kom dat ik er ook mag zijn!.

  Dank je voor de aangrijpende teksten die me aan het denken hebben gezet! Teksten die me in lieten zien dat ik waardevol ben!

 16. de eerste recensie van een lezeres, boek mooi ben ik schreef:

  Na het eerste boek gelezen te hebben, viel ik stil. Ik had de boeken gezien bij een vriendin thuis. Toen ik daar de eerste bladzijdes las trok het mijn aandacht. Zodra je bent begonnen wil je meer lezen. Het beangstigde me hoe de verhalen die Michael schrijft mij konden raken. De verhalen zijn herkenbaar, bij sommige onderwerpen voelt het alsof het over jou is geschreven. Dat had ik niet verwacht van een boek. Het boek bevestigde wat eigenlijk iedereen al tegen mij zegt. Dat ik mijn grenzen moet aangeven. Dit is soms vrij lastig omdat ik mijn eigen grenzen niet echt ken. Mensen zijn te vaak over mijn grenzen gerend. Maar door de manier van schrijven bleef dit hangen, en heb ik er ook voor het eerst echt naar geluisterd. Tijdens het lezen van het boek heb ik soms zeker een paar keer moeten slikken voordat ik verder kon. Wat hij schrijft komt soms hard binnen. Zonder dat ik het door had bleef ik erover nadenken, en als je er dan toch over blijft nadenken kan je er maar beter wat mee doen.

  Wat mij ook zeker raakte waren de verhalen over kinderen. Je ziet in de verhalen hoe veel hij om kinderen geeft, en dat is MOOI! Ik heb geen kind kunnen zijn, maar het is fijn dat er mensen zijn zoals Michael, die mensen bewust maakt van wat ook kinderen mee kunnen krijgen. Het is voor mij een voorbeeld dat er nog “goede” mensen op deze soms wat verknipte wereld zijn.

  Goede boeken lees ik altijd in 1 keer door uit, en dit was zeker z’n boek. En ook zeker aan te raden voor mensen die met hun zelf in de knoop zitten!

 17. Samantha Mulder schreef:

  Geloof in wonderen, liefde en geluk. Kijk vooruit, niet achteruit!

  oe wat je wilt doen en wees daar trots op. Alleen jij leidt jouw leven.

  Dat is de boodschap die ik uit het lezen van het boek mij eigen heb gemaakt.

  Inmiddels is het boek al vele malen door gegeven aan nieuwsgierige liefhebbers.

 18. Audrey Hengst schreef:

  Hallo Allemaal en Mich,

  Een reactie over je boek: Mooi ben ik…
  Jouw vraag wat is de reden dat je dit boek koos. Uit menselijke nieuwsgierigheid. Kende enkele stukjes vanuit jouw site op FB… Toevallig via via op deze site terecht gekomen met boeken die jij uitgebracht hebt.

  Mijn wens was om ze alledrie te bestellen zodra zich de kans voordeed. Zo gezegd maar ook zo gedaan!…

  De titel trok mij denk ik aan, vooral na mijn prive omstandigheden met Ziekte van Graves en in het zelfde jaar Borstkanker (gehad, niet uitzaaiingen)… Met het verwerken van de ups/downs, pech over sluiten van de wond… Maar ook alles veranderd van Jezelf! Moest ik even IETS hebben om me de goede richting op/in te duwen.
  Maar ook de nodige verlies dierbaren: ouders, andere familieleden, vriend, kennissen enz.

  Maken ook de nodige inbreuk op je privacy… Jezelf!

  Ik was al aardig weer terugkomend vanaf 2010 de Maatschappij, werk, privé in. Maar toch soms…

  De Workshop bij jou Mich… Heeft me totaal anders gemaakt! Een andere kijk naar jezelf, anderen… Bovenal de boek Mooi ben ik, laat inderdaad vele aspecten LEVENSERVARINGEN zien! Zo duidelijk, eenvoudig en zo te lezen. Zonder al te moeilijke woorden (die je ook eens op moet zoeken: betekenis).

  Ik heb bewust de tijd genomen om ’t te lezen. Niet ik wil dit in 1 of 2 dagen uitlezen. Daar heb ik niet altijd de Energie voor. Ik kan veel, maar Niet meer wat ik vóór 2010 ben geweest. Kan ook niet door afbraak (chemo’s/bestralingen)…

  Maar veel aspecten van het boek kan ik niet over meepraten, niet dat ik dat wil. Maar nooit meegemaakt vb. trouwen, scheiding, kinderen, incest, misbruik en nog wat anderen?… Gelukkig nooit (zeg Nooit hé!), soort situaties meegemaakt.

  Dankzij mijn Gevoel/Intuïtie wat ik wil of niet… En belangrijk: een goede grondlegging van de eerste 2 Lieve Oudjes die mij toch altijd de vrijheid hebben gegeven om te mogen ontplooien en zijn die Ik mocht zijn!…

  Dus… Zeker een aanrader de boeken! Je pakt ze zo en dicht bij de hand! Al kan ik veel teksten ook lezen op FB of op mijn PC…

  Maar ’t boek leest zo lekker, relax, niet storend!…

  Eigenlijk dan OOK om mee te nemen op vakantie… Lekker onderuit, niemand om je heen…

  Ik start met je 2e boek… En over een tijd laat ik weten hoe ik die vind!…

  Lieve mensen dan rest mij Nu alleen: Veel Leesplezier..

  Maar… denk ook aan je dierbaren!… <3… Liefs Audrey

 19. Sandra schreef:

  Goedemorgen,

  Nou ik heb je boek in een avond uitgelezen. Ik vond het heel herkenbaar vooral de onderwerpen waar ik momenteel zelf mee worstel…

  Je verhalen, gedichten zijn een ware steun geweest en nog want ik zal vast meer moeilijke momenten krijgen maar dan pak ik je boek erbij en lees ik even…

  Bedankt Mich

 20. carla nijhuis schreef:

  Hallo Mitch,

  Heel mooi boek, heb eerst alles vluchtig door gelezen en toen begonnen met stukje voor stukje te lezen.
  Heel veel herkenbare dingen en situaties.

  Moet je zeggen er zijn heel wat traantjes op het boek gevallen.

  Maar heb er veel kracht en geloof in mij zelf voor terug gekregen.

  Maar ook het besef dat dingen uit mijn jeugd niet mijn schuld zijn.

  Ben er nog lang niet hoor maar heb een grote stap gemaakt.

  Weet een ding zeker zal het boek nog vaak raadplegen.

  Nog een fijne zondag en veel dank Carla

 21. Catherine Devinck schreef:

  Hallo,

  Ik moet je heel erg bedanken,ik kan niet zeggen hoeveel deugd het gedaan heeft om je boeken te lezen,ik voel mij als herboren.

  Ik moet niet meer naar de psychologe,ik voel mij een ander mens.

  Alle dagen je tekstjes lezen,dat geeft mij zoveel kracht om door te doen,ik weet niet wat er met gebeurd.

  Ik zou graag iets terug doen voor jou om mij zo te helpen, kun je mij iets voorstellen,als je eens naar Knokke komt mag je altijd eens binnenkomen,zou dat graag hebben,laat me iets weten wat ik kan doen,

  vele groetjes en dank je wel groetjes Catherine xxx

 22. A. Bron schreef:

  Een tijdje geleden liep ik in een winkel en zag een hart waarop stond, een hart voor jezelf, erin zaten 100 briefjes met een inspirerende tekst.

  Ik dacht direct heeyy dit is mooi voor een vriendin, die nogal eens twijfelt aan haar zelf naar aanleiding wat sommige mensen tegen haar zeggen.

  Grappig dacht ik later, waarom geef ik dat aan een ander, terwijl ik het zelf ook regelmatig goed kan gebruiken.

  Ik heb het haar met liefde gegeven en nu krijg ik elke dag. Een inspirerende tekst op mijn telefoon van haar.

  Dubbele pret dus zo’n hart voor jezelf weggeven.

  Voor mijzelf heb ik nu dit boek gekocht. Van een schrijver waar ik elke dag een overdenking van lees op Facebook.

  Toen ik zag dat hij dit boek had uitgebracht, dacht ik, deze koop ik voor mezelf, omdat ik nu, bijna 51 jaar oud oprecht over mezelf kan zeggen en het ook nog zelf vind.

  Mooi ben ik !

  Ook met al mijn fouten en gebreken. Ben ik eindelijk trots op wie ik ben.

 23. Van Malderen Annie schreef:

  Beste Mitch,

  Ik ben heel blij dat ik je boeken heb aangekocht, de boek mooi ben ik heb ik uit gelezen,
  het is alsof sommige woorden op mij geschreven zijn,

  van harte proficiat , ik raad het iedereen aan om deze mooie boeken te kopen.
  Ik zelf heb er al veel kracht uit gehaald waarvoor mijn oprechte dank.

  vriendelijke groeten,

  Annie

 24. Ina schreef:

  Hallo Mich.

  Ik het boek mooi ben ik gelezen.

  Wat een indrukwekkend boek, de emoties de kracht enz .
  Ik heb er voor mijzelf er veel uit gehaal. De kracht had ik nog steeds wel maar stond op een laag pitje door het verdriet van je ziel en hart.

  Maar de kracht is terug om weer de mooie dingen in het leven te zien.

  De pijn in het hart heeft een wat langere weg nodig, aangezien wij mensen geen robots zijn .En die weg wordt iedere dag met een tree bewandeld.

  Ook spijt en berouw hoort er bij en hoe ver is jou vergeving daar in. Zelf zeg ik altijd wij moeten vergeving gezind zijn om weer verder te kunnen.

  Dank je wel voor het mooie boek het heeft mij erg goed gedaan.

  grtjs Ina

 25. Pingback: Bespiegelingen: wat je overkomt | toekomt.nl

 26. carina van der Mark schreef:

  Heel herkenbaar de teksten is een bespielingen voor jezelf een andere kijk.

  Bepaalde dingen in het leven doe je omdat je ze zo altijd doet zonder erover na te denken.

  Maar dit is niet altijd juist.

  Het gevoel spreekt daarin het volgen van het gevoel is leidend.

  Ik vind dat Michael zijn boek een eyeopener is!

  Echt het lezen waard!

 27. hilda oldenburg schreef:

  Zodra het boek binnen kwam ,gelijk begonnen met lezen [op me werk nog wel]
  Was moeilijk stoppen, want het boek leest lekker weg.

  Ik heb het thuis uitgelezen, maar moest het soms even wegleggen
  kwam zo veel omhoog, was mooi om even over te denken.

  Ja zoals iedereen heb ik ook een rugzakje,waar best wel veel in zit [nog].
  Na wat relatie,s was ik even de weg kwijt.

  Maar nu 2 jaar verder en me eigen plekje
  kan ik mezelf terug gaan vinden ,en MOOI BEN JIJ , heel veel zo herkenbaar.

  Het boek pakte mij vanaf blad..1 mooi de kaft ook , mijn gevoel erbij is een mooi persoon zo vrij op het strand .

  Als ik er naar kijk geeft het mij een gevoel van rust.

  Dank je wel

  groet Hilda oldenburg

 28. Anja schreef:

  Mooi ben ik, Michael Peters

  Ik keek tijdens het lezen van Mooi ben ik in een spiegel. Ik zag veel van mezelf in de verhalen terug. In Mooi ben ik probeert Michael mensen te inspireren en motiveren om dichterbij zichzelf te komen. De onderwerpen die hij ter sprake brengt zetten je aan het denken. Mensen staan niet altijd stil bij dingen die ze zélf kunnen veranderen.

  Het geluk komt niet vanzelf aanwaaien. Je moet er ook zelf aan werken. Soms gebeuren er dingen in je leven, in de liefde, met werk, met je kinderen, die je onzeker maken. Je bent even de weg kwijt. Jij bent de aangewezen person om weer op het juiste pad te komen. Natuurlijk kun je bang zijn, of heb je te weinig zelfvertrouwen. Maar het zijn gevoelens waar je aan kunt werken. Leer je zelf weer kennen. Probeer ook van jezelf te houden.

  Je bent een mooi mens. Als mensen dat zien komt het met je zelfvertrouwen ook wel goed. Mensen in je omgeving zien dan een persoonlijkheid. Natuurlijk zijn er altijd punten van kritiek. Maar doordat jij bent veranderd kun je daar mee omgaan. Heb ook zelfkritiek en werk aan je eigen ik.

  Probeer bij jezelf te komen, bij jouw innerlijke gevoel. Het kost tijd en kracht maar het is de moeite waard.

  Liefde, dood, werk, kinderen, vriendschap alles krijgt van Michael aandacht.

  Hij doet dit met veel warmte, gevoel en herkenning. Het gedicht vriendschap gaf mij een warm gevoel en ik wil dit met je delen.

  Vrienden, wat zijn dat…?

  Een echte vriend die stapt, is iemand die vooruit stapt. Wanneer de rest, van de wereld je verlaat.

  Als al mijn vrienden, van een brug zouden springen,

  Zou ik hen achterna springen, snel op de bodem belanden, Om hun op te vangen.

  Een vriend is iemand die, dat ene lied in je hart kent.

  En die het lied voor kan zingen, wanneer je de woorden vergeten bent.

  Voor jou, mijn beste vriend!

  Dit prachtige gedicht heeft mij diep geraakt. Ik vond Mooi ben ik een lief, warm en duidelijk boek.

  Voor elk verkocht boek doneert Michael aan onderstaand goed doel:

  http://www.rubyenrose.org (onderzoek naar vrouwenkanker)

 29. linda Vermunt schreef:

  Je opent het boek en begint te lezen. Teksten vol herkenning.

  Wat leest dit fijn.

  Een steuntje in de rug in moeilijke tijden, voor vele onder ons.

 30. sandra dijkman schreef:

  graag wil ik allebei je boeken bestellen.

  Groetjes Sandra

 31. Karin schreef:

  Bedankt Mich,

  Voor het schrijven van zo´n mooi boek.

  Herken er zoveel in terug.

  Heb gelijk het 2e boek besteld….

  Ga zo door,

  Fantastisch Lg Karin

 32. Hallo Michael,

  Na een recent,bijna dodelijk accident van een kind van 22,zoon van mijn broer, ben ik s’avonds aan je boek beginnen lezen. het was zo aannemend….ontroerend…mooi met prachtige verzen erbij,dat ik het in één trok heb uitgelezen. ik ben een gevoelsmens, leef er met mee…dat ik nu nog bewuster in het leven sta !!

  Moge de mensen content zijn met het leven dat ze hebben,blij zijn,content zijn met wat ze hebben,er zijn veel ergere dingen dan ruzie, of een knif geven voor het minste dat ze meemaken of beetje pijn hebben…mensen wees DANKBAAR, en LEEF…..

  • Silvia Blanker schreef:

   Hoi Mich,

   ik wil nog even laten weten dat ik je boek mooi ben ik heb gelezen veel stukken kon ik me wel in vinden maar niet in alles …..toch heb ik wel het gevoel dat je door het lezen van het boek een andere kijk op sommige situaties kan krijgen en dat is uiteindelijk ook het doel van jou boek.

   Dank je wel voor het schrijven van je boek!!

   Groetjes silvia

 33. annamargriet schreef:

  Hoi Michael,

  Sorry dat even duurde voor ik je boek uit had. Even teveel aan mijn hoofd tegelijk, en teveel te lezen.Vandaag heb ik je 1e boek mooi ben ik uitgelezen. Verhelderend allemaal, leest makkelijk.

  Ik zie nu dingen die ik anders moet doen, ik ben op de goede weg.

  Dank je!

 34. Rita schreef:

  Beide boeken, mooi ben ik en Trots ben ik heb ik nu inmiddels gelezen.

  De manier waarop je schrijft is zo intens mooi, zo herkenbaar, dat dankzij jouw boeken en je workshop 180 graden draaien, ik de kracht heb gevonden om mijn leven een andere wending te geven.

  Heb weer meer zelfvertrouwen, inspiratie en motivatie gekregen en durf nu in die spiegel te kijken.

  Ik DURF en GELOOF nu weer in mijn talenten, ga dit jaar weer toneel spelen. En ondanks mijn ziekte lipoedeem val ik door een uitgebalanceerd dieet weer kilo,s af.
  Prachtig toch. Ik straal weer. Met de rest komt het ook wel weer goed met mij.

  Verheug me intens op je nieuwe derde boek.

  En voor iedereen die zijn leven een andere wending willen geven omdat je anders blijft vastlopen, lees Mich zijn boeken en/of volg zijn workshop. GEWOON DOEN!

  Lieve Mitch, blijf vooral je blogs schrijven, en ik wens je enorm veel succes toe met alles waar je mee bezig bent.Het is je gegund!

  Liefs Rita.

 35. Tineke schreef:

  Hallo Michael ( Mich)

  Wat een leuke en positieve commentaren op je boek ,dat ik denk dat ik het wil lezen.

  Liefs Tineke

 36. Atty Rehorst. schreef:

  Dag Lieve Michael, ook even een reactie op jouw boek “Trots ben ik”.

  Allereerst wat is het fijn jouw boeken te mogen lezen!

  De visuele cirkel doorbreken was moeilijk.

  Je kunt bijna niet ontkomen aan je eigen gedachtes, want ook al zou ik van relatie veranderen ik neem mij zelf overal mee naar toe.
  Zolang ik niet mijn best doe om in mijn dagelijkse gedachten de denkpatronen te veranderen, verandert er niets.

  Het lezen van jouw boeken, nu “Trots ben ik” heeft mij nog meer leren nadenken.

  Positief in het leven (proberen) te staan.
  Of ik iets moeilijk of makkelijk gaat vinden.
  Of ik tevreden ben over mezelf of niet.

  Dank daar voor Michael!!!!

  Lieve groeten Atty Rehorst.

 37. Een lezeres schreef:

  Hoi Mich,

  Ik heb je boek gelezen en er staat veel in wat is binnengekomen en me aan het denken heeft gezet. De voornaamste les is wel blijf bij jezelf!

  Na een huwelijk van 40 jaar hebben mijn partner en ik een giga relatiecrisis gehad. Natuurlijk niet van de een op de andere dag, maar een proces dat langzaam voortsluipt. En in dat proces had ik mezelf verstopt voor mezelf en voor die ander want dat was wel zo comfortabel. Ik wist niet eens meer wie ik was in deze relatie.

  We hebben besloten om samen een nieuw begin te maken, want onder alle overlevingsstrategieën bleek toch van beide kanten noch wel degelijk gevoel en liefde te zitten.

  Dus mezelf terugvinden en (zelf) vertrouwen en respect naar mezelf en mijn man uit dragen is nu het proces waar ik in zit. Een mooie en boeiende reis met af en toe nog vervelende obstakels van aangeleerd gedrag ben je niet zo maar kwijt. En wantrouwen omzetten naar vertrouwen is ook een hele uitdaging.

  Maar laagje voor laagje vind ik mezelf weer en durf ik weer vol verwachting naar de toekomst te kijken.

  Ik dank je voor je bijdrage aan dit proces door middel van dit boek.

  Hartelijke groet, een lezeres

 38. Ingrid schreef:

  Ik heb het boek ‘mooi ben ik’ de eerste keer van begin tot eind uitgelezen.
  Hele herkenbare situaties beschreven vanuit het gevoel. Doordat het over situaties gaat waar ieder mee te maken krijgt, soms op een gelijke wijze soms in een ander jasje, geeft het grote herkenning. En daarnaast inzichten om met de situatie te dealen.

  Nu pak ik het boek af en toe om specifiek een situatie die op dat moment aan de orde is te lezen om inzicht te krijgen of als eye-opener.

  Thnx Mich!

  Groet, Ingrid

 39. Atty Rehorst. schreef:

  Een reactie op het boek “Mooi ben ik” :

  Misschien de spreuken en de poézie vinden voor wat er niet was, voordat die woorden er waren.
  Waar ik een tijdje mee heb geworsteld, is mijn “hoog” stemgeluid.

  Ik heb bemerkt, dat ik nog geen stabiele stem heb en niet weet of dat zou moeten. Mijn stemgeluid staat me op sommige momenten niet aan en ik wil dan ook kijken, onderzoeken wat er is, het is wat er achter schuilt.

  Want belangrijk is bewust te zijn en daaruit te kunnen leren.

  Tot slot:

  In de nauwkeurige wijze, waarop jij in je boek “Mooi ben ik”, complexe woorden weet te brengen, is een verademing.

  Mijn stem wordt een mild geluid.
  Een waarlijke meester leert een ieder op zichzelf te vertrouwen.

  Dank daarvoor!

  Met vriendelijke groeten Atty Rehorst.

 40. Esther schreef:

  Dit boek is als een ‘resetknop’. Geeft op een prachtig mooie manier weer dat mensen vaak ‘bevangen’ zijn door hun eigen wereldje, denkwijze en emoties.

  Emotioneel om te lezen, confronterend…maar het mag er zijn. De boodschap: wij hebben emoties, maar ZIJN niet onze emoties, of onze aangeleerde maatschappelijke identiteit.

  Door het lezen van dit boek krijg je weer lucht….om te ZIJN. Want we zijn niet onze emoties of problemen of situaties die ons overkomen! Het werkt als een andere bril die we even mogen opzetten, door mogen kijken en van daaruit kracht te mogen putten

  Heel mooi gedaan Mich!

 41. Angele van Lokven schreef:

  Hallo Micheal,

  Graag zou ik het boek mooi ben ik willen bestellen.

  Ik hoor het graag van je.

  Groetjes Angèle

 42. irene schreef:

  Ik heb het boek twee keer gelezen zal hem zeker vaker lezen.
  Ik herken hier dingen wat ik zelf ook mee gemaakt heb.
  Het is ook een leerzaam boek. heb het boek ook een keer uit gelezen zo interessant.
  Je leert er ook dingen van. Raadt het ook iedereen aan om te lezen.
  Het geeft me ook de kracht weer om me zelf te blijven en te zijn. En dat ik mezelf moet
  zijn en blijven.
  Het 2 de boek zal ik ook zeker een keer kopen Trots ben ik!

  gr Irene Peters

 43. Christel schreef:

  ik had afgelopen dinsdag de 2 boeken binnen gekregen
  dinsdag begonnen met t boek mooi ben ik gisteravond had ik t UIT

  ik kon niet stoppen met het lezen ervan t hield me helemaal bezig ging ermee naar bed en stond er ook mee op
  zoveel herkenning ook in t boek
  alsof t over mij ging
  echt een geweldig boek om te lezen ik kan het iedereen aanraden hoor.

  nu ga ik beginnen met t 2de boek trots ben ik
  ben erg benieuwd
  jullie horen weer van mij

  groetjes christel

 44. Dirk Jan Westveer schreef:

  Een steun in moeilijke tijden, dit boek.
  Het boek heeft mij inlaten zien dat IK het waard ben…..
  Het heeft er voor gezorgd dat ik nu optimistischer en enthousiaster leef, me realiseer dat ik trots (hé de titel van boek 2) mag zijn.
  Ik gebruik het boek en beveel deze aan veel vrienden en familie aan die het nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *