In het jaar 2011

 

Beste bezoeker,

Welkom op mijn website. Ik wens u veel inspiratie en leesplezier.

Waarom, wat en hoe:

Je bent het hele leven al op zoek naar bepaalde antwoorden. Je wilt vaak het beste en tegen de minst mogelijke inspanning. Je komt soms in een situatie terecht waar je niet in terecht wilt komen. Hierdoor kun jij jezelf kwijtraken en verder van je gevoel of intuïtie af komen te staan. Angst en geen zelfvertrouwen meer hebben, zijn vaak een gevolg hiervan.

Het is een gevoel waaraan je kunt werken. Je leert jezelf weer opnieuw kennen en het vertrouwen zal ook weer toe kunnen nemen.

Aan jezelf werken is wel het moeilijkste wat er is. Om dichter bij jezelf te komen, heb je veel geloof, moed en kracht nodig. Je kunt het zien als een persoonlijke groei. Maar zodra je deze stappen onderneemt, ervaar je dat je door eigen toedoen die dingen op je pad krijgt die jij jezelf wenst.

Zie het als een fase in je leven waar je open voor “moet” staan, opbouwende kritiek en het leren omgaan en blootstellen van jouw diepste gevoel.

Ik heb dit ook mogen ervaren en ik ben hierdoor gaan schrijven. Tijdens deze fase, die bijna zes jaar in beslag nam, heb ik mensen ontmoet die hun diverse verhalen met mij wilde delen. Bewust of onbewust. Ik was voor hen een klankbord, maar er was ook zelfreflectie.

Om dit verhaal met anderen te delen, kon ik dit het best op papier zetten en op internet plaatsen.

De boodschap was: een andere positieve manier van denken, door mensen dichter bij hun gevoel te laten komen. Ook het laten inzien dat zij mooier en sterker zijn dan zij zichzelf zagen.

Dichter bij jezelf komen, inspiratie geven om jezelf de antwoorden te laten bedenken en inzien hoe je verder kunt met jouw persoonlijke situatie.

Dit heeft geleid tot het schrijven van blogs welke ik uiteindelijk heb gebundeld in een boek met de titel: Mooi ben ik

 

Michael Peters   2011

Dit bericht is geplaatst in Enkele geschreven stukken uit het boek: met de tags . Bookmark de permalink.

19 reacties op In het jaar 2011

 1. Sarina schreef:

  “Mooi ben ik” een boek wat je niet 1x maar vaker zou moeten lezen, en ook tegen jezelf zou moeten zeggen. Mooi ben ik!

  En Mich, mooi ben jij dat je het geschreven hebt!

  Heel erg veel succes en ik blijf je volgen!

  Groetjes
  Sarina

 2. Magda Indiaan schreef:

  Beste Mitch,

  Al dwalend in het grote wilde fbers bos ben ik vandaag erachter gekomen dat er fake van profielen tussen zitten.

  Ik heb enorm veel van deze dwaalspoor geleerd en heb jouw vademecum als bescherming gehad om heel veel in het leven in zo korte tijd te mogen ontdekken.

  Mitch bedankt je bent geweldig.

  Gaarne heb ik de ib nummers van de boeken voor de bestelling.

  Veel liefs Magda.

 3. Gina herman schreef:

  Mooie web site michael zoveel levenslessen daar vind ik me heel veel in terug thx je doet het uitstekend prachtige teksten en so true thx my friend

 4. Tilly Maessen schreef:

  Dit boek zou iedereen net als n kookboek in huis moeten hebben.

  Iedereen heeft wel eens n periode in t leven dat t ff niet mee zit.

  In dit boek vind je indrukwekkende, leerzame en mooie verhalen en gedichten die je weer inspiratie geven.

  Het is makkelijk en begrijpelijk geschreven door Mich.

  Mij is t niet ontgaan dat dit boek met veel passie geschreven is.

  Het is n boek wat je niet zomaar uitleest omdat t zo divers is.

  Ieder nieuw verhaal is stof tot nadenken.

  Je mag je zelf….Mooi ben ik…….noemen Michael Peeters!

 5. Annelies Bakker. schreef:

  Lieve Michael.

  In maart jl kwam ik je tegen op Facebook. Ik had net een tablet gekregen en was aan het verkennen.
  Zo zag ik je eerste quote…en ik was meteen onder de indruk. Ben je toen iedere
  dag gaan volgen ,,reactie lezen etc. wat er allemaal met me gebeurde..
  ongelooflijk…voor het eerst zins een hele lange tijd kon ik weer huilen,wat een
  opluchting,,, langzaam kwam het besef, dat ik mezelf totaal kwijt was.
  Heb me toen kenbaar gemaakt en ben mee gaan reageren op je quotes,, zo spannend had nog nooit zo iets gedaan. In mei heb ik”mooi ben ik” bij je besteld
  Ik zat als een kleinkind te wachten op de postbode,,en ja daar was hij,,,,
  Ben meteen begonnen met lezen,maar ver kwam ik niet. Snapte niets meer van mezelf,,,waar kwamen die tranen toch steeds vandaan?..wie ben ik eigenlijk,, waar ben ,,ik,,gebleven de laatste 19 jaar…en hóe ga ik dat doen .Diezelfde
  nacht ben ik op de bank.. alleen verder gegaan heerlijk in mn eentje,, het koste 3
  Keukenrollen en liters thee..en oohh wat had ik zin in een sigaretje,,,maar ik was gestopt dus dat maar niet gedaan.
  S’morgens had ik het uit,,,,en heel langzaam kreeg ik door wat me te doen stond.
  heel hard werken aan mezelf,, niet meer over me heen laten lopen.

  En ik moet zeggen het werkt.. samen met jou boeken,,trots ben ik ,,heb ik inmiddels ook ,en de workshop ook gedaan en ik moet zeggen,,MICH het werkt
  Ben er nog niet ,,werk er iedere dag hard aan ,,word ook anders benaderd,,en dat verdien ik ook,, ik blijf verzorgen en zorgen.. maar op een heel andere wijze,en het woordje nee bevalt me ook wel,,,,.

  LIEVE MICH DOOR JOU WOORDEN GEGREPEN EN NU EEN ANDER LEVEN,
  wacht met spanning op je nieuwe boek,,,zoals ik iedere dag uitkijk naar je quotes.

  Ps,, de angst moet nog hard aan gewerkt worden…
  hele dikke kus op beide wangen van mij,,,,,

 6. Sigrid Van bossuyt schreef:

  Hoi Mich,

  Heb net je boek “Mooi Ben Ik” uitgelezen, het is in één woord FANTASTISCH!!! Je bent een heel inspirerende man… De verschillende gedichten en verhalen in het boek haalden heel wat moeilijke en minder moeilijke momenten uit mijn jonge leven in me boven.

  Dingen waarvan ik wist dat ik ze nog moest verwerken, dingen waarvan ik wist dat ik ze steeds verdrongen had en heb nu eindelijk mijn tranen de vrije loop gelaten! En moet zeggen het deed deugd. Heb ook door jou geleerd om soms voor mezelf te leren kiezen, dat dit niet altijd om echo of egoïsme draait, maar om te kiezen voor mijn eigen leventje en me niet steeds de grond te laten intrappen door iemand anders. Ik wil je heel erg bedanken voor de inspirerende, alles omvattende boeken.

  Kijk er al naar uit om aan het tweede boek te beginnen 🙂

  Dank je wel en tot snel! xxx

 7. Desiree Goossen schreef:

  Ik wist niet dat je ook al boeken hebt geschreven. Ik zal ze zeker bestellen. Je teksten zijn altijd zo mooi en in sommige herkenbaar.

  Vriendelijke groet,

  Desiree

 8. Inge ter Horst schreef:

  Een tijdje terug kreeg ik dit prachtige boek cadeau. Met twee lieve, persoonlijke stukjes voorin en door Michael gesigneerd. Ik ben er heel blij mee want ik wilde dit boek graag lezen, lees hebben. Op Facebook bekijk ik met aandacht de dagelijkse inspirerende quote, foto en tekst van Mich, waar ik veel voor mezelf uithaal, en nu heb ik ‘Mooi ben ik’ dus maar mooi in mijn bezit! Het boek bestaat uit gedichten en verhalen met soms een toelichting en bij de eerste wist ik meteen: dit wordt mijn handboek. Titels als: Eerst gelukkig zijn met jezelf/ Loslaten/ Gedachten om door te gaan/Vrienden, wat zijn dat? geven aan dat het boordevol opbeurende, relativerende aanwijzingen, gedachten en uitleg staat waar ieder mens zo af en toe behoefte aan heeft. Ik heb alles gelezen maar deze verdwijnt niet in de kast tussen al het andere leesvoer. Nee, deze bundel wordt met regelmaat ingekeken en herlezen.

  Bedankt Mich voor je inspiratie en bedankt lief voor dit kado.

 9. Jean-Pierre schreef:

  Jouw boek heeft me aangezet tot meer naar mezelf te kijken en daarbij ondervond ik veel steun aan het boek. Het biedt voor mij geen oplossingen, maar het helpt wel als je leest hoe anderen erin zitten. Ons gesprek vond ik ook heel bijzonder en we gaan elkaar absoluut vaker zien.

 10. zonnestraal schreef:

  Mooi ben ik…mooi ben jij…)
  Mooi werk,met hart en ziel geschreven!!
  Op naar je 2e boek..waar vele inspiratie en herkenning… mogen beleven.
  Ga zo door…en blijf inspireren.

  Succes dear..,
  Warme groet, Zonnestraal

 11. José schreef:

  Hoi Michael ,

  Hartelijk dank voor je boek , heb hem zondag in een keer uitgelezen .. moest huilen om heel veel dingen die jij schreef ..omdat dat zo herkenbaar was … en had al een tijdje niet gehuild hoor ..dus was voor mijzelf ook iets wat ik niet had verwacht, maar voelde de pijn en het verdriet weer, wat ik eigelijk niet meer wilde voelen. Maar goed was ook wel een beetje een opluchting… en leuk dat je er in schreef blijf bij je eigen gevoel, en Intuïtie is nr 1… dat zal ik altijd blijven doen dicht bij me eigen gevoel blijven … Na 32 jaar huwelijk was het wegens omstandigheden ineens voorbij ..altijd mezelf weg gecijfert en alles voor een ander gedaan … wat ik nu ook nog doe hoor. Ben er voor de mensen die er voor mij zijn , maar denk nu ook aan mezelf. Ik werd altijd geleefd en nu leef ik. Zelf zijn dit een paar zinnetjes uit mijn leven , maar ik zou wel een heel dik boek kunnen schrijven van mijn 32 jaar huwelijk. Maar goed, ik hoop nog veel van je te lezen ..want jij raakt de juiste snaar. Dank daarvoor.

  Liefs Mij 😉

 12. Sj@k schreef:

  Helaas wegens omstandigheden hyves pagina moeten verwijderen…Blij te zien en te horen dat het succes je nog steeds toelacht en dat jouw boek zoveel levens positief beïnvloed ! Groetjes Sj@k
  p.s. jammer dat je nog geen facebook pagina hebt anders zou ik je boek zeker promoten

  • Jacqy schreef:

   Een toegankelijk boek!! Het zet je tot nadenken waardoor je beter met situaties om kunt gaan en je daardoor dus gelukkiger kunt voelen.
   Veel succes Mich met nummer 2!

 13. Ria Ververs schreef:

  Michael,
  prachtig. heel herkenbaar.
  Zet je aan het denken.
  Ga zo door.
  Mooie website.

 14. Helen schreef:

  Hoi Michael, het is het eerste boek dat mij echt heeft geraakt, je herkent er zoveel van en ik hoop dat je volgende boek ook snel komt. Het zet je echt weer helemaal aan het denken en je beschrijft dingen die diep uit je hart komen. Bedankt nogmaals en ga aub zo door, veel liefs Helen

 15. b schreef:

  man wat heb je teksten waar je u tegen zegt.
  het lijkt net of ik zelf in de zinnen zit die je schrijft.
  ik zie me er heel erg duidelijk in.
  ze raken mij zo ontiegelijk dat ik wel eens even achter mijn oor moet krabben van he uh… dit is wel de waarheid.
  ik hoop dat je nog meer van zulke uitspraken hebt. gr brenda

 16. b schreef:

  hey wat is dit een mooie site.
  ik haal hier steeds weer dingen uit die mij doen denken.
  ga zo door groetjes brenda

 17. Stemmy schreef:

  Hoi Michael,

  Mooie en inzichtelijke website!

  Je bent een bijzonder mens met veel verschillende talenten. Wijs, warm, hulpvaardig, spiritueel en respectvol….een aantal kenmerken die even snel bij me binnenkomen over jou als persoon. Terwijl we elkaar nog nooit in real life zijn tegengekomen 🙂

  Dank je wel voor de verrassende tarotkaartlegging!! Frappant om te zien en te horen, hoeveel er van de legging klopte… Een aantal dingen dat ik al wist, werd tevens bevestigd. Ik denk dan ook dat je met deze gave veel mensen (verder) zou kunnen helpen!

  Heel veel succes en geluk toegewenst in alles wat je doet!

  Liefs,

  Stemmy

 18. chrisje schreef:

  GEWELDIGE WEBSITE!!! 😉

  Superbedankt voor je boek lieverd!!!
  Weet zeker dat heel veel mensen hier steun, en wijsheid uit kunnen halen!!!
  Top!!! Ben trots op je…
  Het “stukje”staat PERFECT beschreven… 😉

  Liefs X Chrisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *